Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на 155 2.0 TS - Съвет от по-опитните

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

УСПЕХ в ОТЧЕТА
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от bass
      MVS = Model / Version / Series

p.s. VELLUTO GRIGIO CHIARO RIGATO казва, че салонът е от светлосив плюш на кутийки
      От тук насетне остава само някой да каже значението на всяко число - кое число, какво означава...
      Подхвърлям въпроса, защото за два еднакви двигателя, с еднакво ниво на оборудване, код-версия е различен!!! (първата и последната група цифри са еднакви, различават се само по втората група) Защо ли?!
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

[quote="Crazy^Chi"]Хъх в крайна сметка взех ВИН-а за мойта "дилема" (Алфа) и се оказа следното ...
        Catalogue: U5 | 155 ASPIRATO (1992-1996)
        MVS: 167.358.0(0) | T.SPARK 2.0 SUPER'93
        Engine Stamp: AR67202
        Version Code: 167A2D
        Version: V2 | SUPER
        Engine Version: M3 | 2.0 T.S. 8 VAL.
        Interior: 368 | VELLUTO GRIGIO CHIARO RIGATO
        Vehicle No: 00127701
        Engine No: 0022099
        Prod. date: 1994-12
        quote]

Аз съм с
        Catalogue:

U5 | 155 ASPIRATO (1992-1996)
        MVS: 167.359.0(0) | T.SPARK 2.0 SS ELEGANTE SUPER
        Engine Stamp: AR67202
        Version Code: 167A2D
        Version: V4 | S.S ELEGANTE SUPER
        Engine Version: M3 | 2.0 T.S. 8 VAL.
        Interior: 160| VELLUTO GRIGIO SCURO
        Vehicle No: 00103044
        Engine No: 0019050
        Prod. date: 1994-04
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

С риск да стана обект на всеобщ подбив вече, ще кажа и това: чистачките не са много в час (седят твърде високо), даже имам съмнения, че не са нейните (късички ми се виждат)
          Дясната и на мен ми се вижда по-къса, но по добре отколкото като при мен да се блъска в капака.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
            С риск да стана обект на всеобщ подбив вече, ще кажа и това: чистачките не са много в час (седят твърде високо), даже имам съмнения, че не са нейните (късички ми се виждат)
            Дясната и на мен ми се вижда по-къса, но по добре отколкото като при мен да се блъска в капака.
            как ти се блъска в капака??
            оригиналната това?
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

със shell v-power 95. Градско около 10 +/- 1 литър зависи от карането и дали в студено. За 2.0 двигателя очаквай малко по висок разход, е ако я юркаш здраво ... то си е ясно .[/quote]

Е де. по-големият мотор позволява по-мързеливо каране. В града и на баир си върви на 5 та без да се тормози самолетчето.Зимата с климатроник на фул не надвишава 12л,лятото с 1 л надолу стига да не дойдат в столицата много софиянци от провинцията и не задръстят улиците
              Ама както върви може и за вход във Варна да сложат някоя винетка.

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                оригиналната това?
                И аз така я взех мойта - шарнирите в механизма на чистачките бяха разбити и имаше луфт, та при връщане чистачката си блъскаше върха в ръба на капака. За да избегна това се наложи да вдигна дясната чистачка (пред пътника) по-нагоре (тва преди да сменя механизма де, сега е ОК)

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

...
                  Last edited by pooh; d.m.y г., 13:11.

Comment

оригиналната това?
                    Ами блъска така си е. Ако я повдигна като извадя цялото Фиатско рамо и преместя само 1 зъб идва по-високо от тази на снимката с червената Алфа.

А пък колко пъти я збравям и я защипвам с капака Не ми се говори.То си има процедура по затваряне на предният капак.

Comment

...
                      Last edited by pooh; d.m.y г., 13:11.

Comment

Колеги съжалявам,че по-нагоре пуснах запитване по тази тема-просто не я видях СМОТАН съм си Благодаря на Додо 155,че ме ориентира
                        Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                        Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                        Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                        Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Първоначално публикувано от Gligan
                          Колеги съжалявам,че по-нагоре пуснах запитване по тази тема-просто не я видях СМОТАН съм си Благодаря на Додо 155,че ме ориентира
                          Няма проблем
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pooh
                            Оффтопик вече: кво общо пък имат или са имали някога Пининфарина точно със 155? (Ако не броим косвеното влияние на гайдлайна от 164, ползван после от ДаСилва в 155, ма пък чак да го припише продавачът на таз конкретна кошница... )
                            Изкушавам се да разширя оффтопика, но понеже дизайна ми се явява "лека" страст , до доуточня малко нещата. Пининфарина наистина няма нищо общо със 155, то и Бай Валтер де Силва няма много общо освен , че по това време е бил шеф на дизайнерския отдел "Чентро Стиле" на Алфа.
                            155 (както и типо/темпра делта2/дедра) са дело на I.DE.A institute и по специално на Ерколе Спада, който дълги години е работил за Загато и негово дело са: Alfa Romeo Giulietta SZ , Alfa TZ1 , Alfa TZ2 , Alfa Romeo SZ 2600 , Alfa Romeo Junior Z
                            След като напуска Загато по-известни неговия творения са: Ford GT40 (1970-76) и BMW 5(Е34) и 7(Е32) серия (1977-83)
                            От 1983 работи в I.DE.A
                            ТУК може да разгеледате зад кои коли, кои дизайнерски къщи и дизайнери седят
                            На Алфа 33 Спортвагон нищо не пише-Пининфарина е дизайнер!!!!!
                            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

...
                              Last edited by pooh; d.m.y г., 13:10.

Comment

Working...
                              X